Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo nie lubię robić przepisów z książek, czasopism czy z neta. Zawsze czegoś nie doczytam, a i tak zrobię po swojemu. Dlatego kocham eksperymenty w kuchni. Oczywiście kultowe dania mam opanowane, tradycję lubię, choć czasami od niej też odbiegam. Bo najważniejsze w tym wszystkim jest włożenie w potrawę swojego serca. Oczywiście zupa kalafiorowa musiała doczekać się mojej interpretacji.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12270
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1477
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 91
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12270
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1477
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 91
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Marchewki kroimy w talarki lub kostkę (jak lubicie). Boczek w kostkę. Kalafior dzielimy na większe różyczki. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy warzywa z boczkiem, kaszę, liście i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem. Zalewamy bulionem warzywnym, gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy kalafior i zakwas. Gotujemy do momentu, kiedy kalafior zacznie robić się miękki. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i świeżym majerankiem.