Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za mną już pierwsze zbiory kalafiora wyhodowanego osobiście :) Przygotowałam z niego taką oto prostą zupę. Do tego bardzo zdrową.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1109
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1101
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13079
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1109
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1101
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13079
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. Przekładamy go do gotującego się bulionu. Gotujemy ok. 10 minut. Lekko studzimy, miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w szklance wody, w osobnym garnku. Gdy będzie gotowa, przekładamy ją do zupy. Mieszamy.
Słonecznik prażymy na suchej patelni. Posypujemy nim zupę przed podaniem.