Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pożywna zupa , trochę urozmaicona.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1572
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 897
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1572
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 897
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do wywaru.
2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do zupy i gotujemy.
3. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki, dodajemy do warzyw.
4. Gdy warzywa są już prawie dobre wsypujemy zacierki, gotujemy.
5. Dodajemy przecier oraz listki laurowe, doprawiamy papryką oraz solą.
6. Na koniec dodajemy koperek, chwilę gotujemy.
7. Zupa gotowa. 8. Smacznego.