Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowa z kluseczkami

Zupa kalafiorowa z kluseczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 624 Ocena: 5932

Dodano:

Odsłon: 395

Smaczna pożywna zupa , trochę urozmaicona.

Składniki

  • 1 kalafior
  • 1 litr wywaru rosołowego
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • Sól
  • 1 opakowanie zacierek ( można zrobić samemu)
  • • Przecier pomidorowy.
  • • 5 listków laurowych
  • • Papryka słodka
  • • 2 łyżki koperku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do wywaru.

  2. 2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do zupy i gotujemy.

  3. 3. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki, dodajemy do warzyw.

  4. 4. Gdy warzywa są już prawie dobre wsypujemy zacierki, gotujemy.

  5. 5. Dodajemy przecier oraz listki laurowe, doprawiamy papryką oraz solą.

  6. 6. Na koniec dodajemy koperek, chwilę gotujemy.

  7. 7. Zupa gotowa.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń