Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem przedstawiam Państwu prawdziwy klasyk. Mianowicie, zupę kalafiorową z makaronem. Charakteryzuje się ona lekkim, zwiewnym smakiem. Jednak nie dajcie się zwieść. Pod tą subtelnością aromatu i smaku "czyha" na Was chęć dokładki. Zapewniam, że na jednej porcji się nie skończy, więc zalecam podwoić składniki podczas przygotowywania oweg jadła.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5935
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9013
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8328
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5714
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5935
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9013
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8328
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5714
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. Marchewki i ziemniaka ścieramy na tarce do jarzyn, po czym dusimy na maśle. Dodajemy różyczki składnika głównego, zalewamy gorącym bulionem, wsypujemy kozieradkę, gotujemy przez kwadrans. Makaron dodajemy do zupy, gotujemy do jego miękkości. Łączymy śmietanę, mąkę i wodę, wlewamy do zupy, dokładnie rozprowadzając. Podgrzewamy, nie gotujemy. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.