Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem przedstawiam Państwu prawdziwy klasyk. Mianowicie, zupę kalafiorową z makaronem. Charakteryzuje się ona lekkim, zwiewnym smakiem. Jednak nie dajcie się zwieść. Pod tą subtelnością aromatu i smaku "czyha" na Was chęć dokładki. Zapewniam, że na jednej porcji się nie skończy, więc zalecam podwoić składniki podczas przygotowywania oweg jadła.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. Marchewki i ziemniaka ścieramy na tarce do jarzyn, po czym dusimy na maśle. Dodajemy różyczki składnika głównego, zalewamy gorącym bulionem, wsypujemy kozieradkę, gotujemy przez kwadrans. Makaron dodajemy do zupy, gotujemy do jego miękkości. Łączymy śmietanę, mąkę i wodę, wlewamy do zupy, dokładnie rozprowadzając. Podgrzewamy, nie gotujemy. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.