Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem przedstawiam Państwu prawdziwy klasyk. Mianowicie, zupę kalafiorową z makaronem. Charakteryzuje się ona lekkim, zwiewnym smakiem. Jednak nie dajcie się zwieść. Pod tą subtelnością aromatu i smaku "czyha" na Was chęć dokładki. Zapewniam, że na jednej porcji się nie skończy, więc zalecam podwoić składniki podczas przygotowywania oweg jadła.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1091
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13063
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1091
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13063
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. Marchewki i ziemniaka ścieramy na tarce do jarzyn, po czym dusimy na maśle. Dodajemy różyczki składnika głównego, zalewamy gorącym bulionem, wsypujemy kozieradkę, gotujemy przez kwadrans. Makaron dodajemy do zupy, gotujemy do jego miękkości. Łączymy śmietanę, mąkę i wodę, wlewamy do zupy, dokładnie rozprowadzając. Podgrzewamy, nie gotujemy. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.