Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sycąca i aromatyczna zupa kalafiorowa z porem. Zupa bardzo prosta i szybka w przygotowaniu , ale też szybko znika z talerza.
garnek, nóż,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Kalafiora obrać z liści, podzielić na różyczki a następnie dokładnie opłukać. Łodygę selera naciowego po opłukaniu pokroić w kawałeczki. Pora pokroić w półplasterki, natomiast ząbki czosnku po obraniu rozgnieść i posiekać. Marchewkę i ziemniaki po obraniu opłukać, następnie pokroić w kostkę. W garnku zagotować bulion drobiowy włożyć marchewki i gotować około 20 minut. Następnie dodać ziemniaki, różyczki kalafiora, seler naciowy oraz liście laurowe. Gotować pod przykryciem 15 minut. Na maśle podsmażyć por i czosnek ,po podsmażeniu dodać do zupy i gotować kolejne 10 minut. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Po ugotowaniu zupę rozlać na talerze ,posypać posiekaną natką pietruszki.