Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sycąca i aromatyczna zupa kalafiorowa z porem. Zupa bardzo prosta i szybka w przygotowaniu , ale też szybko znika z talerza.
garnek, nóż,
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 342
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3784
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1307
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 342
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3784
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1307
Składniki
Kalafiora obrać z liści, podzielić na różyczki a następnie dokładnie opłukać. Łodygę selera naciowego po opłukaniu pokroić w kawałeczki. Pora pokroić w półplasterki, natomiast ząbki czosnku po obraniu rozgnieść i posiekać. Marchewkę i ziemniaki po obraniu opłukać, następnie pokroić w kostkę. W garnku zagotować bulion drobiowy włożyć marchewki i gotować około 20 minut. Następnie dodać ziemniaki, różyczki kalafiora, seler naciowy oraz liście laurowe. Gotować pod przykryciem 15 minut. Na maśle podsmażyć por i czosnek ,po podsmażeniu dodać do zupy i gotować kolejne 10 minut. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Po ugotowaniu zupę rozlać na talerze ,posypać posiekaną natką pietruszki.