Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i delikatna w smaku zupa.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 163
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 939
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8753
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3082
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 163
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 939
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8753
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3082
Składniki
Przygotowujemy wywar mięsno warzywny. Do zimnej wody (1,5 l) wkładamy żeberka, zagotowujemy, zbieramy szumowiny, dodajemy oczyszczoną i obraną włoszczyznę, solimy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 25 min. Mięso i włoszczyznę wyjmujemy, marchew kroimy na talarki. Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki. Razem ze śmietaną i odrobiną miksujemy. Dodajemy do zupy razem z ryżem. Gotujemy na wolnym ogniu 20-25 min. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną marchew. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, mieszamy z posiekanym szczypiorem.