Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i delikatna w smaku zupa.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1062
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1004
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1062
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1004
Składniki
Przygotowujemy wywar mięsno warzywny. Do zimnej wody (1,5 l) wkładamy żeberka, zagotowujemy, zbieramy szumowiny, dodajemy oczyszczoną i obraną włoszczyznę, solimy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 25 min. Mięso i włoszczyznę wyjmujemy, marchew kroimy na talarki. Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki. Razem ze śmietaną i odrobiną miksujemy. Dodajemy do zupy razem z ryżem. Gotujemy na wolnym ogniu 20-25 min. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną marchew. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, mieszamy z posiekanym szczypiorem.