Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, gęsta i pożywna zupa z kapustą kiszoną, ziemniakami z dodatkiem mięsa, zagęszczona kaszą. Sycąca i rozgrzewająca idealna na zimowe chłody .
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1253
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13723
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1253
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13723
Składniki
Cebule obierz , pokrój i podsmaż na oleju, mięso opłukaj ,pokrój w kostkę posyp przyprawą do mięsa dodaj do cebuli i smaż około 15 minut.
Ziemniaki i marchewkę obierz ,opłukaj i pokrój ziemniaki w kostkę , marchew w plasterki , dodaj do mięsa, duś wszystko razem przez chwilę.
Całość przełóż do garnka , zalej wodą lub bulionem zagotuj. Kapustę odciśnij pokrój drobniej dodaj do zupy, kaszę opłukaj dodaj do garnka.
Dodaj wszystkie przyprawy i całość gotuj do miękkości kaszy i ziemniaków około 30 minut. W razie potrzeby dopraw do smaku. Przed podaniem możesz posypać natka pietruszki.