Ha ha a ja znowu z zupką, zostawiam wam link do przepisu może zechcecie skorzystać
Zupa kapuśniak na ćwiartkach pieczonych perliczki
Składniki
- 3 pieczone ćwiartki z perliczki lub drobiowe,
- 2 mniejsze marchewki,
- 6 - 8 średnich ziemniaków,
- 1 płaska łyżka przyprawy uniwersalnej,
- 2 łyżki suszonej włoszczyzny,
- 4 łyżki śmietany 12 %,
- 1 mały pęczek natki pietruszki i kopru,
- 3 duże ziarenka ziela angielskiego,
- 1 duży liść laurowy
Składniki
- 3 pieczone ćwiartki z perliczki lub drobiowe,
- 2 mniejsze marchewki,
- 6 - 8 średnich ziemniaków,
- 1 płaska łyżka przyprawy uniwersalnej,
- 2 łyżki suszonej włoszczyzny,
- 4 łyżki śmietany 12 %,
- 1 mały pęczek natki pietruszki i kopru,
- 3 duże ziarenka ziela angielskiego,
- 1 duży liść laurowy

Etapy przygotowania
Na początek upiec ćwiartki perliczki lub kurczaka, ćwiartki perliczki swojskiej przez 1 godzinę i 40 minut a z kurczaka przez godzinę

Do garnka wlać 1,5 - 2 litrów wody dodać upieczone ćwiartki razem z zawartością z naczynia żaroodpornego oraz marchew, zagotować i na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa, jak jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ziela angielskie, liść laurowy oraz przyprawę uniwersalną. Gotować do miękkości ziemniaków

Jak ziemniaki są już miękkie dodać poszatkowaną młodą kapustę 0,5 małej główki i gotować na wolnym ogniu do jej miękkości, gdy już miękka wtedy dodać drobno pokrojoną świeżą natkę pietruszki i kopru

Do gotującej się na wolnym ogniu wlać przygotowaną śmietanę, szybko zamieszać i zagotować delikatnie przez minutę

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4789
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 103
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4789
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 103



Składniki
- 3 pieczone ćwiartki z perliczki lub drobiowe,
- 2 mniejsze marchewki,
- 6 - 8 średnich ziemniaków,
- 1 płaska łyżka przyprawy uniwersalnej,
- 2 łyżki suszonej włoszczyzny,
- 4 łyżki śmietany 12 %,
- 1 mały pęczek natki pietruszki i kopru,
- 3 duże ziarenka ziela angielskiego,
- 1 duży liść laurowy
Na początek upiec ćwiartki perliczki lub kurczaka, ćwiartki perliczki swojskiej przez 1 godzinę i 40 minut a z kurczaka przez godzinę
Do garnka wlać 1,5 - 2 litrów wody dodać upieczone ćwiartki razem z zawartością z naczynia żaroodpornego oraz marchew, zagotować i na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa, jak jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ziela angielskie, liść laurowy oraz przyprawę uniwersalną. Gotować do miękkości ziemniaków
Jak ziemniaki są już miękkie dodać poszatkowaną młodą kapustę 0,5 małej główki i gotować na wolnym ogniu do jej miękkości, gdy już miękka wtedy dodać drobno pokrojoną świeżą natkę pietruszki i kopru
Do gotującej się na wolnym ogniu wlać przygotowaną śmietanę, szybko zamieszać i zagotować delikatnie przez minutę