Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ha ha a ja znowu z zupką, zostawiam wam link do przepisu może zechcecie skorzystać
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8598
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7122
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4867
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327712
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8598
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7122
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4867
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327712
Składniki
Na początek upiec ćwiartki perliczki lub kurczaka, ćwiartki perliczki swojskiej przez 1 godzinę i 40 minut a z kurczaka przez godzinę
Do garnka wlać 1,5 - 2 litrów wody dodać upieczone ćwiartki razem z zawartością z naczynia żaroodpornego oraz marchew, zagotować i na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa, jak jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ziela angielskie, liść laurowy oraz przyprawę uniwersalną. Gotować do miękkości ziemniaków
Jak ziemniaki są już miękkie dodać poszatkowaną młodą kapustę 0,5 małej główki i gotować na wolnym ogniu do jej miękkości, gdy już miękka wtedy dodać drobno pokrojoną świeżą natkę pietruszki i kopru
Do gotującej się na wolnym ogniu wlać przygotowaną śmietanę, szybko zamieszać i zagotować delikatnie przez minutę