Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ha ha a ja znowu z zupką, zostawiam wam link do przepisu może zechcecie skorzystać
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 718
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 338
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 150
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 718
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 338
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 150
Składniki
Na początek upiec ćwiartki perliczki lub kurczaka, ćwiartki perliczki swojskiej przez 1 godzinę i 40 minut a z kurczaka przez godzinę
Do garnka wlać 1,5 - 2 litrów wody dodać upieczone ćwiartki razem z zawartością z naczynia żaroodpornego oraz marchew, zagotować i na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa, jak jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ziela angielskie, liść laurowy oraz przyprawę uniwersalną. Gotować do miękkości ziemniaków
Jak ziemniaki są już miękkie dodać poszatkowaną młodą kapustę 0,5 małej główki i gotować na wolnym ogniu do jej miękkości, gdy już miękka wtedy dodać drobno pokrojoną świeżą natkę pietruszki i kopru
Do gotującej się na wolnym ogniu wlać przygotowaną śmietanę, szybko zamieszać i zagotować delikatnie przez minutę