Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ZWYCZAJNY A TROCHĘ INNY NIŻ KAŻDY
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 295
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 423
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 809
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 295
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 423
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 809
Składniki
Kapustę płuczemy i odsączamy, siekamy drobno, boczek i cebulę kroimy w kostkę wrzucamy razem na patelnie i podsmażamy na patelnię aż się zarumieni dodajemy kapustę i dusimy aż zmięknie. Ziemniaki obieramy i myjemy kroimy w kostkę wrzucamy do garnka razem z podsmażoną kapustą i boczkiem. Wlewamy ok. 4 litry wody gotujemy do miękkości ziemniaków pod koniec gotowania przyprawiamy.