Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podam przepis na moją kombinowaną zupkę, wyszła bardzo smaczna a połączenie jej z grzybami nadało przyjemny smak kapuśniaku. Nie wiem czy wam się spodoba takie połączenie ale szczerze polecam.
Do garnka wlać dwa litry wody dodać umyte porcje rosołowe z gęsi lub dowolne mięso, zagotować po chwili dodać suszona włoszczyznę, ziela angielskie oraz liść laurowy i gotować do miękkości mięsa. Jak już mięso jest wystarczająco miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, zagotować a po chwili dodać mieszankę europejską i gotować na średnim ogniu do miękkości ziemniaków doprawić w międzyczasie przyprawą uniwersalną.
W czasie gdy wywar z ziemniakami się gotuje, grzyby przełożyć na sitko i dokładnie je wypłukać z octu. Gdy ziemniaki w zupie są już wystarczająco miękkie dodać pokrojona drobno kapustę kiszoną i na kapustę przełożyć wypłukane grzyby ( u mnie są to leśne opieńki ). Całość zamieszać i gotować na średnim ogniu do miękkości dodanej kapusty, w międzyczasie wsypać cukier oraz majeranek.
Po chwili gdy kapusta kiszona jest już miękka do zupy wsypać pieprz ziołowy chwilkę zagotować , doprawić jeszcze według swego smaku i zdjąć z ognia. Może nie wygląda zachęcająco ale naprawdę wyszła bardzo smaczna i kwaskowa taka jaką lubię.
Ugotowana zupę akurat ja jadam z bardzo dużą ilością pieprzu ziołowego ponieważ taka smakuje mi najbardziej moja rodzinka nie dodaje więcej pieprzu ale ja nie wyobrażam sobie kapuśniaku bez pieprzu ziołowego. Nie wiem jak wy ale mi przypadła taka zupa do gustu i smaku teraz częściej u mnie będzie gościła o ile tylko będę miała moje ukochane opieńki.
Śledź w zupełnie innym wydaniu. Wyśmienity na każdą okazję i Wigilię.
Odsłon: 19321
Prawdziwki marynowane w zalewie octowo grzybowej według Marioli.
Odsłon: 45557
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 128
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 95
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 228
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 32072
Te proste i bardzo smaczne chrupiące naleśniki z owocami morza wręcz idealnie...
Odsłon: 5342
Nie ma nic zdrowszego od połączenia marchewki i cukinii, a z soczystymi pomid...
Odsłon: 8932
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 128
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 95
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 228
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 32072
Te proste i bardzo smaczne chrupiące naleśniki z owocami morza wręcz idealnie...
Odsłon: 5342
Nie ma nic zdrowszego od połączenia marchewki i cukinii, a z soczystymi pomid...
Odsłon: 8932
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać umyte porcje rosołowe z gęsi lub dowolne mięso, zagotować po chwili dodać suszona włoszczyznę, ziela angielskie oraz liść laurowy i gotować do miękkości mięsa. Jak już mięso jest wystarczająco miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, zagotować a po chwili dodać mieszankę europejską i gotować na średnim ogniu do miękkości ziemniaków doprawić w międzyczasie przyprawą uniwersalną.
W czasie gdy wywar z ziemniakami się gotuje, grzyby przełożyć na sitko i dokładnie je wypłukać z octu. Gdy ziemniaki w zupie są już wystarczająco miękkie dodać pokrojona drobno kapustę kiszoną i na kapustę przełożyć wypłukane grzyby ( u mnie są to leśne opieńki ). Całość zamieszać i gotować na średnim ogniu do miękkości dodanej kapusty, w międzyczasie wsypać cukier oraz majeranek.
Po chwili gdy kapusta kiszona jest już miękka do zupy wsypać pieprz ziołowy chwilkę zagotować , doprawić jeszcze według swego smaku i zdjąć z ognia. Może nie wygląda zachęcająco ale naprawdę wyszła bardzo smaczna i kwaskowa taka jaką lubię.
Ugotowana zupę akurat ja jadam z bardzo dużą ilością pieprzu ziołowego ponieważ taka smakuje mi najbardziej moja rodzinka nie dodaje więcej pieprzu ale ja nie wyobrażam sobie kapuśniaku bez pieprzu ziołowego. Nie wiem jak wy ale mi przypadła taka zupa do gustu i smaku teraz częściej u mnie będzie gościła o ile tylko będę miała moje ukochane opieńki.
Przepisy Zupy
Zupy
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zupy
Zupa krem z zielonego ogórka
Zupy
Orientalna zupa z krewetkami
Zupy
Kartoflanka z ciecierzycą
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zachęcam do odwiedzenia mojego bloga po przepis na flaczki których zapewne je...
Odsłon: 59
Zupa krem z zielonego ogórka
Latem, kiedy termometry pokazują coraz wyższe temperatury nabieramy ochoty na...
Odsłon: 186