Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszaliście kiedyś zupy żeby z dwóch zup zrobić jedną ? Ja właśnie dziś tak postanowiłam przygotować zupkę zrobiłam kapuśniak razem z buraczkową i powiem wam że to był świetny pomysł
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 211
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 395
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 211
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 395
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody włożyć wypłukane skóry wieprzowe oraz warzywa pokrojone dowolnie, zagotować i zebrać powstałe szumowiny zmniejszyć gaz i na wolnym ogniu gotować do miękkości skór. Jak skóry są już wystarczająco miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i całość gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać kapustę, przyprawę uniwersalną oraz pokrojony por, gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty
W gotującym się wywarze z ziemniakami kapusta gdy jest już miękka dodać cały słoik buraczków tartych ( mam swoje robione na zimę ), chwilę pogotować na wolnym ogniu jeśli jest potrzeba dosłodzić ponieważ dokwaszać nie ma potrzeby, po zagotowaniu wsypać majeranek jeszcze zagotować i zdjąć z ognia, po zdjęciu z ognia dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki
Ugotowana zupa jest bardzo smaczna i aromatyczna a do tego bardzo pożywna i super kwaskowata taka jaką lubimy. Jeżeli ktoś nie lubi skórek wieprzowych może taka zupę ugotować na dowolnym ulubionym przez siebie mięsie, natkę pietruszki również można pominąć ta zupa to taka biedniejsza wersja. Kolor zupy jest bardzo zbliżony do zdjęć z tym że na telefonie mam inne a na komputerze jeszcze inne