Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja dla oszczędnych. Prosta zupa z ziemniakami, która z pewnością trafi w gusta waszych domowników.
Polecam.
Odsłon: 293
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 275
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 134
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 293
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 275
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 134
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 120
Składniki
Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i selera obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę.
W wysokim garnku rozgrzej łyżkę masła. Cebulę drobno poszatkuj i podsmaż na złoty kolor. Czosnek przeciśnij przez praskę i wrzuć do garnka. Możesz dodać również wędzony boczek pokrojony w kostkę. Następnie przełóż pokrojone warzywa podsmaż przez 2-3 minuty i zalej 2l wody. Gotuj składniki do miękkości.
Na patelni rozgrzej pozostają część masła, dodaj mąkę i zrób zasmażkę. Dodaj zasmażkę do zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem udekoruj talerz pokrojonym szczypiorkiem.