Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja dla oszczędnych. Prosta zupa z ziemniakami, która z pewnością trafi w gusta waszych domowników.
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 95
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 151
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14943
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 95
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 151
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14943
Składniki
Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i selera obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę.
W wysokim garnku rozgrzej łyżkę masła. Cebulę drobno poszatkuj i podsmaż na złoty kolor. Czosnek przeciśnij przez praskę i wrzuć do garnka. Możesz dodać również wędzony boczek pokrojony w kostkę. Następnie przełóż pokrojone warzywa podsmaż przez 2-3 minuty i zalej 2l wody. Gotuj składniki do miękkości.
Na patelni rozgrzej pozostają część masła, dodaj mąkę i zrób zasmażkę. Dodaj zasmażkę do zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem udekoruj talerz pokrojonym szczypiorkiem.