Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa katalońska

Zupa katalońska

Autor:

Przepisów i artykułów: 2311 Ocena: 51312

Dodano:

Odsłon: 18863

Takie wspomnienia z wakacji ;) Zupa pełna smaku ,pożywna i szybka w przygotowaniu. Zasmakuje każdemu ,kto lubi zdecydowane smaki.

Składniki

  • 500 g polędwicy wieprzowej
  • puszka krojonych pomidorów
  • 500 g ziemniaków
  • 400 g marchewki
  • 150 g kiełbasy czosnkowej
  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 liście laurowe
  • natka pietruszki
  • biały pieprz
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa katalońska

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy i kroimy w kostkę.
    Ziemniaki obieramy ,kroimy w kostkę ,marchew w talarki. Cebulę siekamy.
    W garnku rozgrzewamy oliwę ,wrzucamy mięso ,smażymy na złoto. Następnie mięso przekładamy do miski ,oprószamy solą oraz pieprzem ,zakrywamy.

  2. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażamy warzywa ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pomidory wraz z zalewą. Chwilę razem podsmażamy ,zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe i gotujemy na średnim ogniu 35 min. 10 min przed końcem gotowania dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę oraz podsmażone mięso. Do smaku zupę doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jerzy532 29 maja 2015 A co robimy z usmażonym mięsem, które wcześniej skrzętnie ukryliśmy w miseczce?
Kiedy i jak używamy cebuli?
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń