Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i sycąca zupa z dodatkiem mięsa z kurczaka. Zupę można przyrządzić na bulionie, na kostce rosołowej albo po prostu gotując ją z piersią bądź udkiem z kurczaka, choć ja za tą ostatnią opcją nie przepadam. Dlatego wolę ugotować jakąś część kury osobno, obrać mięso, a potem pokrojone wrzucić do zupy ugotowanej na kostce rosołowej lub wywarze z jarzyn. Ale tutaj gusta są różne, więc każdy może sobie modyfikować tę zupkę według własnego gustu.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 75
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2368
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 75
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2368
Składniki
Do około 2 litrów gotującej się wody wrzucamy kostkę rosołową i 3 łyżki ryżu. Gotujemy około 10 minut.
Po tym czasie do wody wrzucamy pokrojone w niewielką kosteczkę ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę. Gotujemy do miękkości warzyw czyli około 10 minut.
Następnie do zupy wrzucamy drobno posiekany koperek. Chwilę gotujemy a następnie zupę zabielamy śmietaną rozmieszaną z jedną łyżeczką mąki i niewielką ilością płynu z zupy. Całość zagotowujemy.
Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
Opcjonalnie do zupy możemy dodać ugotowaną osobno i pokrojoną w drobną kostkę pierś lub udko z kurczaka