Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon brukselkowy jeszcze trwa, więc warto korzystać z niego póki można. Dzisiaj połączyliśmy jedną z naszych ulubionych zup z mini kapustką. Do tego jajko na miękko i rozpływamy :P
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15251
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8787
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 650
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8291
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15251
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8787
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 650
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8291
Składniki
Marchew kroimy w półtalarki. Pietruszkę, seler i ziemniaki kroimy w kostkę. W dużym rondlu roztapiamy masło i smażymy warzywa. Następnie zalewamy gorącym bulionem i gotujemy na średnim ogniu przez 15 min. W tym czasie brukselki oczyszczamy, usuwając zwiędłe liście, większe kroimy na pół. Kapustki wrzucamy do zupy, gotujemy kolejny kwadrans na średnim ogniu. Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną zimnej wody, hartujemy wywarem z zupy i dodajemy do całości, dokładnie mieszając. Podgrzewamy, nie zagotowujemy. Następnie dodajemy posiekany koperek, zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z jajkiem na miękko. Przy okazji zdradzimy Wam, jak zrobić idealne jajko na miękko bez zegarka… Do rondelka wlewamy zimną wodę, wkładamy jajka, przykrywamy i wstawiamy na palnik. Kiedy woda zacznie wrzeć, wyłączamy palnik i szybko przelewamy zimną wodą.