Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa koperkowa z indykiem

Przepis dnia 2015-05-11
Zupa koperkowa z indykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2309 Ocena: 51269

Dodano:

Odsłon: 16502

Aromatyczna ,delikatna ,pyszna.

Składniki

  • 500 g mielonego indyka
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 marchewki
  • 1 mały seler
  • 1 pietruszka
  • 1,2 l gorącej wody
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 łyżki ryżu
  • duży pęczek koperku
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa koperkowa z indykiem

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy i razem z mięsem podsmażamy na oliwie (mięso podczas smażenia rozdrabniamy widelcem). Następnie dodajemy starte na dużych oczkach warzywa. Chwilę podsmażamy ,solimy i zalewamy gorącą wodą. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy ,zmniejszamy płomień ,wsypujemy ryż. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. ,od czasu do czasu mieszając. Na koniec wrzucamy posiekany koperek. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń