Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna ,delikatna ,pyszna.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1150
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1184
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13248
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1150
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1184
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13248
Składniki
Cebulę siekamy i razem z mięsem podsmażamy na oliwie (mięso podczas smażenia rozdrabniamy widelcem). Następnie dodajemy starte na dużych oczkach warzywa. Chwilę podsmażamy ,solimy i zalewamy gorącą wodą. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy ,zmniejszamy płomień ,wsypujemy ryż. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. ,od czasu do czasu mieszając. Na koniec wrzucamy posiekany koperek. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.