Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna ,delikatna ,pyszna.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19793
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2927
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4048
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 656
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19793
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2927
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4048
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 656
Składniki
Cebulę siekamy i razem z mięsem podsmażamy na oliwie (mięso podczas smażenia rozdrabniamy widelcem). Następnie dodajemy starte na dużych oczkach warzywa. Chwilę podsmażamy ,solimy i zalewamy gorącą wodą. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy ,zmniejszamy płomień ,wsypujemy ryż. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. ,od czasu do czasu mieszając. Na koniec wrzucamy posiekany koperek. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.