Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa koperkowa z makaronem

Zupa koperkowa z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 51298

Dodano:

Odsłon: 8231

Pomysł na zupę zaczerpnęliśmy z bloga Kardamonovy dla nas pyszne połączenie zupy z makaronem.

Składniki

  • 1 l bulionu drobiowego
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1 por (biała część)
  • 1 łyżka masła
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 150 g drobnego makaronu
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa koperkowa z makaronem

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.

    Marchew, pietruszkę i seler obieramy, ścieramy na tarce do warzyw. Pora kroimy w piórka.
    Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 10 min pod przykryciem przez 10-15 min z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Śmietanę hartujemy z niewielką ilością zupy, dodajemy do całości.
    Do zupy wrzucamy posiekany koperek , dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
    Na talerz wrzucamy makaron, zalewamy gorącą zupą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń