Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa koperkowa z pulpecikami łączy w sobie delikatność drobiowego mięsa i bogactwo intensywnego wywaru. Jest to danie, które zachwyca soczystymi pulpecikami z indyka, dopełnionymi wyrazistym smakiem świeżego koperku. Zupa jest jednocześnie rozgrzewająca i pożywna, ale też lekkostrawna, co czyni ją doskonałym wyborem na codzienny obiad, ale też eleganckie spotkanie przy stole. Ze względu na użycie małej ilości przypraw, mięsa indyka, prostych warzyw i makaronu zupa będzie idealna szczególnie dla najmłodszych członków rodziny.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 184
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 184
Składniki
Mięso z indyka włóż do miski. Dodaj sól, czarny pieprz i 1-2 łyżki wody. Dokładnie wymieszaj mięso, po czym formuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i obtocz je w mące. Odłóż na talerz. Do garnka, w którym będzie się gotować zupa wlej ok. 3 l wody, dorzuć liście laurowe, ziele angielskie i zagotuj. Na gotującą wodę wkładaj pulpeciki, zmniejsz ogień do średniego i gotuj ok. 30 minut. W międzyczasie zbierz powstałą pianę.
Obierz marchewkę, cebulę i ziemniaki. Marchewkę pokrój w paski, cebulę w mniejszą, a ziemniaki w większą kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulkę i marchewkę i smaż do miękkości. Dodaj sól i czarny pieprz. Po czym dorzuć pokrojone ziemniaki i przesmażaj jeszcze 10-15 minut. Dodaj warzywa do wywaru z pulpecikami, a następnie makaron. Jeśli makaron jest za długi, możesz przełamać go na pół. Gotuj do uzyskania miękkości makaronu.
Na sam koniec dodaj garść posiekanego koperku, a w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem jeszcze raz. Przykryj zupę pokrywką, zdejmij z ognia i potrzymaj 10 minut. Następnie zupę koperkową z pulpecikami rozlewaj do talerzy i podawaj, gdy jest jeszcze gorąca.