Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa do przygotowania, ale zachwyca smakiem. Doskonała na obiad i na kolację.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 967
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5547
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8702
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17901
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 967
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5547
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8702
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17901
Składniki
Bulion (domowy lub z kostki) zagotować. Do buliony wrzucić brokuły. Gotować na małym ogniu.
Między czasie na patelni rozgrzać masło. Na maśle delikatnie zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć bardzo krótko, żeby czosnek nie zgorzkniał. Podsmażoną cebulkę z czosnkiem wrzucić do bulionu z brokułami.
Kiedy brokuły zmiękną, dodać serek topiony i dokładnie wymieszać żeby się rozpuścił. Tak przygotowaną zupę zblendować i znów postawić na małym ogniu. Dopiero teraz zupę doprawić do smaku i gotować jeszcze 10-15 minut.
Zupę podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. SMACZNEGO!