Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa do przygotowania, ale zachwyca smakiem. Doskonała na obiad i na kolację.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Bulion (domowy lub z kostki) zagotować. Do buliony wrzucić brokuły. Gotować na małym ogniu.
Między czasie na patelni rozgrzać masło. Na maśle delikatnie zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć bardzo krótko, żeby czosnek nie zgorzkniał. Podsmażoną cebulkę z czosnkiem wrzucić do bulionu z brokułami.
Kiedy brokuły zmiękną, dodać serek topiony i dokładnie wymieszać żeby się rozpuścił. Tak przygotowaną zupę zblendować i znów postawić na małym ogniu. Dopiero teraz zupę doprawić do smaku i gotować jeszcze 10-15 minut.
Zupę podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. SMACZNEGO!