Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa do przygotowania, ale zachwyca smakiem. Doskonała na obiad i na kolację.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457478
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1386
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2210
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 559
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457478
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1386
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2210
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 559
Składniki
Bulion (domowy lub z kostki) zagotować. Do buliony wrzucić brokuły. Gotować na małym ogniu.
Między czasie na patelni rozgrzać masło. Na maśle delikatnie zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć bardzo krótko, żeby czosnek nie zgorzkniał. Podsmażoną cebulkę z czosnkiem wrzucić do bulionu z brokułami.
Kiedy brokuły zmiękną, dodać serek topiony i dokładnie wymieszać żeby się rozpuścił. Tak przygotowaną zupę zblendować i znów postawić na małym ogniu. Dopiero teraz zupę doprawić do smaku i gotować jeszcze 10-15 minut.
Zupę podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. SMACZNEGO!