Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 303
Dodano: 21.01.2017
Odsłon: 608
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Bulion (domowy lub z kostki) zagotować.
Do buliony wrzucić brokuły.
Gotować na małym ogniu.
Między czasie na patelni rozgrzać masło.
Na maśle delikatnie zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć bardzo krótko, żeby czosnek nie zgorzkniał.
Podsmażoną cebulkę z czosnkiem wrzucić do bulionu z brokułami.
Kiedy brokuły zmiękną, dodać serek topiony i dokładnie wymieszać żeby się rozpuścił.
Tak przygotowaną zupę zblendować i znów postawić na małym ogniu.
Dopiero teraz zupę doprawić do smaku i gotować jeszcze 10-15 minut.
Zupę podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)