Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutka zupa krem. Ma gęstą konsystencję i bardzo słodki smak. Jest to dosyć nietypowe połączenie, ale zupa jest bardzo smaczna.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Składniki
Do garnka z rosołem wrzucamy pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę i selera. Gotujemy do miękkości.
W międzyczasie kroimy cebulę w piórka średniej wielkości i podsmażamy ją na maśle. Mieszamy, uważając by się nie przypaliła. Zeszkloną cebulę przekładamy do garnka z gotującą się zupą.
Kiedy warzywa będą miękkie doprawiamy zupę majerankiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem, chwilę jeszcze gotujemy, a następnie miksujemy blenderem na jednolitą masę.
Zupa idealnie smakuje z grzankami i żółtym serem.