Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutka zupa krem. Ma gęstą konsystencję i bardzo słodki smak. Jest to dosyć nietypowe połączenie, ale zupa jest bardzo smaczna.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1950
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2618
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1950
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2618
Składniki
Do garnka z rosołem wrzucamy pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę i selera. Gotujemy do miękkości.
W międzyczasie kroimy cebulę w piórka średniej wielkości i podsmażamy ją na maśle. Mieszamy, uważając by się nie przypaliła. Zeszkloną cebulę przekładamy do garnka z gotującą się zupą.
Kiedy warzywa będą miękkie doprawiamy zupę majerankiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem, chwilę jeszcze gotujemy, a następnie miksujemy blenderem na jednolitą masę.
Zupa idealnie smakuje z grzankami i żółtym serem.