Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutka zupa krem. Ma gęstą konsystencję i bardzo słodki smak. Jest to dosyć nietypowe połączenie, ale zupa jest bardzo smaczna.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16700
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5414
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16700
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5414
Składniki
Do garnka z rosołem wrzucamy pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę i selera. Gotujemy do miękkości.
W międzyczasie kroimy cebulę w piórka średniej wielkości i podsmażamy ją na maśle. Mieszamy, uważając by się nie przypaliła. Zeszkloną cebulę przekładamy do garnka z gotującą się zupą.
Kiedy warzywa będą miękkie doprawiamy zupę majerankiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem, chwilę jeszcze gotujemy, a następnie miksujemy blenderem na jednolitą masę.
Zupa idealnie smakuje z grzankami i żółtym serem.