Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem cukiniowo-cebulowa

Zupa krem cukiniowo-cebulowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 797

Smaczna, zdrowa zupa w formie kremu, do której idealnie fasują muffinki w słonym wydaniu polecam ;)

Składniki

  • comber z królika 1 szt
  • por 1/2 szt wo wywaru
  • marchew 1 szt do wywaru
  • pietruszka 1 szt do wywaru
  • cukinia 1 szt
  • cebula 4 szt
  • czosnek 1-2 ząbki
  • oliwa 2 łyżki
  • zielenina do wywaru
  • seler korzeniowy 1 plaster do wywaru
  • gałka muszkatołowa mielona do smaku
  • pieprz do smaku
  • zioła prowansalskie do smaku
  • kucharek do smaku
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z królika, warzyw i zieleniny przygotować wywar. Przyprawić do smaku.

  2. Na łyżce oliwy usmażyć skrojony czosnek, dodać pokrojona w kostkę cukinię i dusić do miękkości. Na drugiej patelni, na pozostałej oliwie usmażyć cebulkę pokrojona w pióra.

  3. Jarzyny przełożyć do blendera, dodać obrane mięso, wywar i całość zmiksować. Podawać np. z muffinkami na słono :)
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń