Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, rozgrzewająca, kremowa zupa czosnkowa. Idealna w okresie jesienno-zimowym.
Bardzo zdrowa, smaczna zupa w formie kremu to moja propozycja na obiad dla ka...
Odsłon: 172
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 240
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 240
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Czosnek dzielimy na ząbki, obieramy z łupinek.
Masło rozgrzewamy w garnku, wrzucamy pokrojone ziemniaki, posypujemy je kminem rzymskim i podsmażamy ok 3 min.
Następnie dodajemy czosnek i smażymy kolejne 2-3 min.
Po tym czasie, całość zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok. 20-25 min.
Po tym czasie wyjmujemy liść laurowy i blendujemy zupę do momentu uzyskania jednolitego kremu. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Pieczywo kroimy pod lekkim skosem na kromki, delikatnie smarujemy masłem wymieszanym z roztartym czosnkiem i koperkiem. Podsmażamy na suchej patelni.
Gorącą zupę porcjujemy na talerze, posypujemy tartym serem i na wierzchu układamy grzankę.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Zupy
Zupa serowo-cebulowa
Zupy
Żurek na wędzonym boczku
Zupy
Żurek wielkanocny z pulpecikami z białej kiełbasy i tłuczonymi ziemniakami
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Pomysł na sycącą zupę z dużą zawartością białka.
Odsłon: 39
Zupa serowo-cebulowa
Pyszna i aromatyczna zupa. bardzo sycąca i uwielbiana przez dzieci i dorosły...
Odsłon: 233