Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zgodnie z naturą mózgu i żołądka trzeba spełniać swoje zachcianki. Tak powstała jedna z nich
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 53
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3607
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6771
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 53
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3607
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6771
Składniki
W garnku podgrzewamy olej kokosowy, następnie wsypujemy wcześniej posiekanego pora. Dusimy aż zrobi się miękki. Zalewamy bulionem. Kalafiora myjemy dzielimy na różyczki i dodajemy do wywaru. Gotujemy do miękkości. Wlewamy śmietanę wymieszaną z 1 łyżką mąki i odrobiną bulionu. Blendujemy, wrzucamy pokruszony ser blue. Doprowadzamy do wrzenia na wolnym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym i posypujemy koperkiem.