Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zgodnie z naturą mózgu i żołądka trzeba spełniać swoje zachcianki. Tak powstała jedna z nich
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
W garnku podgrzewamy olej kokosowy, następnie wsypujemy wcześniej posiekanego pora. Dusimy aż zrobi się miękki. Zalewamy bulionem. Kalafiora myjemy dzielimy na różyczki i dodajemy do wywaru. Gotujemy do miękkości. Wlewamy śmietanę wymieszaną z 1 łyżką mąki i odrobiną bulionu. Blendujemy, wrzucamy pokruszony ser blue. Doprowadzamy do wrzenia na wolnym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym i posypujemy koperkiem.