Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zgodnie z naturą mózgu i żołądka trzeba spełniać swoje zachcianki. Tak powstała jedna z nich
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8374
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253473
Polecam.
Odsłon: 1464
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8374
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253473
Polecam.
Odsłon: 1464
Składniki
W garnku podgrzewamy olej kokosowy, następnie wsypujemy wcześniej posiekanego pora. Dusimy aż zrobi się miękki. Zalewamy bulionem. Kalafiora myjemy dzielimy na różyczki i dodajemy do wywaru. Gotujemy do miękkości. Wlewamy śmietanę wymieszaną z 1 łyżką mąki i odrobiną bulionu. Blendujemy, wrzucamy pokruszony ser blue. Doprowadzamy do wrzenia na wolnym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym i posypujemy koperkiem.