Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zgodnie z naturą mózgu i żołądka trzeba spełniać swoje zachcianki. Tak powstała jedna z nich
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2190
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 923
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2190
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 923
Składniki
W garnku podgrzewamy olej kokosowy, następnie wsypujemy wcześniej posiekanego pora. Dusimy aż zrobi się miękki. Zalewamy bulionem. Kalafiora myjemy dzielimy na różyczki i dodajemy do wywaru. Gotujemy do miękkości. Wlewamy śmietanę wymieszaną z 1 łyżką mąki i odrobiną bulionu. Blendujemy, wrzucamy pokruszony ser blue. Doprowadzamy do wrzenia na wolnym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym i posypujemy koperkiem.