Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowanie zupy może zająć dłuższą chwilę, bo obieranie dyni czasem nie jest łatwą sprawą, ale warto. Otrzymamy bowiem bardzo dobrą, zdrową i sycącą zupę.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4801
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4801
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Dynię umyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę.
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Cebulę, czosnek obrać, posiekać.
Rozgrzać masło, poddusić na nim cebulę i czosnek. Dodać dynię, krótko podsmażyć. Dodać marchew, pietruszkę i ziemniaki. Całość zalać bulionem. Gotować pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie. Zupę zmiksować na gładko. W razie potrzeby dolać bulionu, zagotować. Doprawić do smaku. Gotową zupę rozlać do talerzy, podawać z pestkami dyni czy słonecznika, posypaną natką pietruszki.