Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta i sycącą . Idealna na obiad bądź kolacje .
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 108
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 43
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 40
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 108
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 43
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 40
Składniki
Cebule kroje dowolnie i podsmażam na patelni razem z imbirem do zarumienienia. Bataty , ziemniaka, paprykę kroję w mniejsze kawałki i wykładam na blaszkę razem z ząbkami czosnku. Posypuje papryką wędzoną , solą i polewam oliwą /olejem . Wstawiam do piekarnika na około 30 min do zrumienienia warzyw( czas pieczenia zależny od piekarnika). Upieczone warzywa mieszam z cebulą i imbirem, zalewam ok litrem bulionu i gotuje z 15 min do miękkości wszystkich warzyw . Dodaje ok 1/3 szklanki mleczka kokosowego i jeszcze z 5 min podgotowuję . Na koniec zupę miksuje i podaje z pokruszonym serem Lazur , ziarnami słonecznika i mieloną papryką .