Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta i sycącą . Idealna na obiad bądź kolacje .
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5926
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18709
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5926
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18709
Składniki
Cebule kroje dowolnie i podsmażam na patelni razem z imbirem do zarumienienia. Bataty , ziemniaka, paprykę kroję w mniejsze kawałki i wykładam na blaszkę razem z ząbkami czosnku. Posypuje papryką wędzoną , solą i polewam oliwą /olejem . Wstawiam do piekarnika na około 30 min do zrumienienia warzyw( czas pieczenia zależny od piekarnika). Upieczone warzywa mieszam z cebulą i imbirem, zalewam ok litrem bulionu i gotuje z 15 min do miękkości wszystkich warzyw . Dodaje ok 1/3 szklanki mleczka kokosowego i jeszcze z 5 min podgotowuję . Na koniec zupę miksuje i podaje z pokruszonym serem Lazur , ziarnami słonecznika i mieloną papryką .