Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta i sycącą . Idealna na obiad bądź kolacje .
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8059
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1162
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9833
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4527
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 534
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8059
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1162
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9833
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4527
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 534
Składniki
Cebule kroje dowolnie i podsmażam na patelni razem z imbirem do zarumienienia. Bataty , ziemniaka, paprykę kroję w mniejsze kawałki i wykładam na blaszkę razem z ząbkami czosnku. Posypuje papryką wędzoną , solą i polewam oliwą /olejem . Wstawiam do piekarnika na około 30 min do zrumienienia warzyw( czas pieczenia zależny od piekarnika). Upieczone warzywa mieszam z cebulą i imbirem, zalewam ok litrem bulionu i gotuje z 15 min do miękkości wszystkich warzyw . Dodaje ok 1/3 szklanki mleczka kokosowego i jeszcze z 5 min podgotowuję . Na koniec zupę miksuje i podaje z pokruszonym serem Lazur , ziarnami słonecznika i mieloną papryką .