Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy kremy to wyjątkowo wdzięczne danie – są proste do przygotowania, a jednocześnie potrafią zachwycić smakiem i aromatem. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na zupę krem z batatów, która z pewnością umili Wam chłodne wieczory i stanie się hitem w Waszej kuchni. Ta zupa jest nie tylko pyszna, ale także pełna wartości odżywczych, które korzystnie wpłyną na Wasze zdrowie.
deska do krojenia, miska, nóż
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 326
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11128
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3751
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1289
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 326
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11128
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3751
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1289
Składniki
Obrane bataty kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i pietruszkę kroimy w plastry. Seler kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w piórka.
W garnku umieszczamy pokrojone warzywa bataty, marchew, pietruszkę, seler, cebule oraz czosnek. Warzywa zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania zupę doprawiamy solą i czarnym pieprzem oraz słodką i wędzoną papryką, dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną zupę zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.
Lekko przestudzoną zupę miksujemy blenderem na aksamitny krem. Następnie do zupy wlewamy śmietanę 30 % i wszystko jeszcze raz blendujemy. Gotową zupę podajemy z kleksem śmietany, grzankami i posiekaną natką pietruszki.