Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy kremy to wyjątkowo wdzięczne danie – są proste do przygotowania, a jednocześnie potrafią zachwycić smakiem i aromatem. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na zupę krem z batatów, która z pewnością umili Wam chłodne wieczory i stanie się hitem w Waszej kuchni. Ta zupa jest nie tylko pyszna, ale także pełna wartości odżywczych, które korzystnie wpłyną na Wasze zdrowie.
deska do krojenia, miska, nóż
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 210
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 128
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1266
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4242
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 210
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 128
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1266
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4242
Składniki
Obrane bataty kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i pietruszkę kroimy w plastry. Seler kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w piórka.
W garnku umieszczamy pokrojone warzywa bataty, marchew, pietruszkę, seler, cebule oraz czosnek. Warzywa zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania zupę doprawiamy solą i czarnym pieprzem oraz słodką i wędzoną papryką, dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną zupę zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.
Lekko przestudzoną zupę miksujemy blenderem na aksamitny krem. Następnie do zupy wlewamy śmietanę 30 % i wszystko jeszcze raz blendujemy. Gotową zupę podajemy z kleksem śmietany, grzankami i posiekaną natką pietruszki.