Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa mojej rodziny. Czasami podaję ją z groszkiem ptysiowym lub grzankami
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1453
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231837
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4995
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1453
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231837
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4995
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy w dowolną kostkę (ponieważ zupa będzie i tak później miksowana). W głębokiej patelni rozgrzewamy masło z olejem. Wrzucamy pokrojoną cebulę i "szklimy". Dodajemy pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy, uważając by czosnek się nie przypalił. Dorzucamy pokrojone warzywa i często mieszając podsmażamy przez 10-15 minut. Przekładamy do drugiego garnka i zalewamy bulionem warzywnym. Bulion najlepiej wlewać stopniowo by uzyskać odpowiednią gęstość .Gotujemy , aż warzywa zmiękną. Miksujemy i doprawiamy. Podajemy z kleksem greckiego jogurtu bądź śmietany i dekorujemy plasterkami ostrej papryczki.