Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa mojej rodziny. Czasami podaję ją z groszkiem ptysiowym lub grzankami
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2484
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2484
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy w dowolną kostkę (ponieważ zupa będzie i tak później miksowana). W głębokiej patelni rozgrzewamy masło z olejem. Wrzucamy pokrojoną cebulę i "szklimy". Dodajemy pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy, uważając by czosnek się nie przypalił. Dorzucamy pokrojone warzywa i często mieszając podsmażamy przez 10-15 minut. Przekładamy do drugiego garnka i zalewamy bulionem warzywnym. Bulion najlepiej wlewać stopniowo by uzyskać odpowiednią gęstość .Gotujemy , aż warzywa zmiękną. Miksujemy i doprawiamy. Podajemy z kleksem greckiego jogurtu bądź śmietany i dekorujemy plasterkami ostrej papryczki.