Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa mojej rodziny. Czasami podaję ją z groszkiem ptysiowym lub grzankami
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1532
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7375
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2874
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1532
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7375
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2874
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy w dowolną kostkę (ponieważ zupa będzie i tak później miksowana). W głębokiej patelni rozgrzewamy masło z olejem. Wrzucamy pokrojoną cebulę i "szklimy". Dodajemy pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy, uważając by czosnek się nie przypalił. Dorzucamy pokrojone warzywa i często mieszając podsmażamy przez 10-15 minut. Przekładamy do drugiego garnka i zalewamy bulionem warzywnym. Bulion najlepiej wlewać stopniowo by uzyskać odpowiednią gęstość .Gotujemy , aż warzywa zmiękną. Miksujemy i doprawiamy. Podajemy z kleksem greckiego jogurtu bądź śmietany i dekorujemy plasterkami ostrej papryczki.