Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa mojej rodziny. Czasami podaję ją z groszkiem ptysiowym lub grzankami
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2272
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 424
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 843
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17358
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2272
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 424
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 843
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17358
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy w dowolną kostkę (ponieważ zupa będzie i tak później miksowana). W głębokiej patelni rozgrzewamy masło z olejem. Wrzucamy pokrojoną cebulę i "szklimy". Dodajemy pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy, uważając by czosnek się nie przypalił. Dorzucamy pokrojone warzywa i często mieszając podsmażamy przez 10-15 minut. Przekładamy do drugiego garnka i zalewamy bulionem warzywnym. Bulion najlepiej wlewać stopniowo by uzyskać odpowiednią gęstość .Gotujemy , aż warzywa zmiękną. Miksujemy i doprawiamy. Podajemy z kleksem greckiego jogurtu bądź śmietany i dekorujemy plasterkami ostrej papryczki.