Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, kremowa, a zarazem sycąca zupa z białych warzyw z dodatkiem niebieskiego sera. Pyszna kombinacja smaków, obok której ciężko przejść obojętnie. Koniecznie spróbujcie.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 71
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 20
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35622
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 71
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 20
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35622
Składniki
1) W garnku na maśle, zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę z posiekanym czosnkiem i porem. 2) Pietruszkę, ziemniaka oraz seler obrać i pokroić w kostkę, a następnie razem z kalafiorem dodać do garnka i chwilkę smażyć. 3) Zalać gorącym bulionem, doprawić solą i białym pieprzem, dodać imbir oraz gałkę muszkatołową i gotować pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. 4) Na koniec dodać śmietankę kremówkę oraz ser i dokładnie wymieszać, aby ser się rozpuścił. 5) Całość zmiksować w blenderze kielichowym na gładki krem (można również użyć blendera ręcznego). 6) Podawać z boczkiem podsmażonym na suchej patelni i szczypiorkiem.