Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu zupa krem. Można ją podać z grzankami, groszkiem ptysiowym, płatkami parmezanu lub kawałkami wędzonej ryby.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3790
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 227
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 197
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3790
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 227
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 197
Składniki
Brokuły umyć, podzielić na różyczki, łodygi obrać i pokroić.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, resztę warzyw zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, czosnek i tarte warzywa, dusić 8-10 minut.
Do warzyw dodać brokuły, wlać bulion, gotować około 10 minut.
Ugotowaną zupę zblendować do gładkiej, aksamitnej konsystencji, zabielić śmietaną,doprawić do smaku solą i pieprzem.