Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu zupa krem. Można ją podać z grzankami, groszkiem ptysiowym, płatkami parmezanu lub kawałkami wędzonej ryby.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Brokuły umyć, podzielić na różyczki, łodygi obrać i pokroić.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, resztę warzyw zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, czosnek i tarte warzywa, dusić 8-10 minut.
Do warzyw dodać brokuły, wlać bulion, gotować około 10 minut.
Ugotowaną zupę zblendować do gładkiej, aksamitnej konsystencji, zabielić śmietaną,doprawić do smaku solą i pieprzem.