Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu zupa krem. Można ją podać z grzankami, groszkiem ptysiowym, płatkami parmezanu lub kawałkami wędzonej ryby.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 76
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5615
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6840
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 76
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5615
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6840
Składniki
Brokuły umyć, podzielić na różyczki, łodygi obrać i pokroić.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, resztę warzyw zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, czosnek i tarte warzywa, dusić 8-10 minut.
Do warzyw dodać brokuły, wlać bulion, gotować około 10 minut.
Ugotowaną zupę zblendować do gładkiej, aksamitnej konsystencji, zabielić śmietaną,doprawić do smaku solą i pieprzem.