Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny krem z grzankami i prażonym słonecznikiem.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Składniki
Słonecznik uprażyć na suchej patelni, odstawić. W garnku rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Zeszklić.
Następnie dodać pokrojony brokuł i ziemniaki oraz sól, zalać bulionem i gotować do miękkości.
Dodać mleczko kokosowe zblendować, ewentualnie doprawić solą i pieprzem, gotować przez 1 minutę na małym ogniu. Zupę przelać do miseczki posypać prażonym słonecznikiem i grzankami. Smacznego życzę.