Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , zdrowa pełna witamin zupa .
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 647
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1631
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 352
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 647
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1631
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 352
Składniki
Marchewka,pietruszka,korzeń selera,ziemniaki obieramy, myjemy i wrzucamy do garnka razem z ziarnami pieprzu, ziela angielskiego,liścia laurowego.Zalewamy rosołem i gotujemy od zagotowania około 20 minut na wolnym ogniu po tym czasie dodajemy umyta,pokrojona w grube plastry por (całą).Po chwili gotowania dodajemy obrana i rozdrobnioną brokułę gotujemy jeszcze około 10 minut .
Po tym czasie wyjmujemy ziarna pieprzu,ziela angielskiego i liścia laurowego (polecam ja to nazywam leniwca, wrzucasz i wyciągasz wszystko razem,nie musisz łowić , POLECAM !!) . Zupę pozostawiamy do lekkiego ostygnięcia następnie blendujemy na gładki krem.Doprawiamy do smaku przyprawami .
Migdały (ilość zależy od nas) wysypujemy na sucha patelnie i prażymy do lekko złotego koloru .
Gotowa zupę podajemy z pokruszonymi prażonymi migdałami , kleksem śmietany i posypana groszkiem ptysiowym . (możemy jeśli nie lubimy groszku podawać z grzankami) .