Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , zdrowa pełna witamin zupa .
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7016
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30565
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29290
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7016
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30565
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29290
Składniki
Marchewka,pietruszka,korzeń selera,ziemniaki obieramy, myjemy i wrzucamy do garnka razem z ziarnami pieprzu, ziela angielskiego,liścia laurowego.Zalewamy rosołem i gotujemy od zagotowania około 20 minut na wolnym ogniu po tym czasie dodajemy umyta,pokrojona w grube plastry por (całą).Po chwili gotowania dodajemy obrana i rozdrobnioną brokułę gotujemy jeszcze około 10 minut .
Po tym czasie wyjmujemy ziarna pieprzu,ziela angielskiego i liścia laurowego (polecam ja to nazywam leniwca, wrzucasz i wyciągasz wszystko razem,nie musisz łowić , POLECAM !!) . Zupę pozostawiamy do lekkiego ostygnięcia następnie blendujemy na gładki krem.Doprawiamy do smaku przyprawami .
Migdały (ilość zależy od nas) wysypujemy na sucha patelnie i prażymy do lekko złotego koloru .
Gotowa zupę podajemy z pokruszonymi prażonymi migdałami , kleksem śmietany i posypana groszkiem ptysiowym . (możemy jeśli nie lubimy groszku podawać z grzankami) .