Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z brokułu to prosty przepis na wyśmienite danie. Syta, smaczna i bogata w witaminy czyli idealna na jesienną pogodę.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 20
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6654
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 20
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6654
Składniki
Podsmaż na złoto na oliwie pokrojoną cebulę z czosnkiem. Dodaj pokrojone pozostałe warzywa, chwilę podsmaż dodaj cukier i zalej bulionem. Gotuj. Gdy warzywa zmiękną zdejmij garnek z palnika wyjmij kilka różyczek brokułu a kilka minut później zmiksuj blenderem na jednolitą konsystencję. Wstaw ponownie na palnik, dodaj rozdrobniony serek topiony i łyżkę gęstej śmietany i mieszaj do rozpuszczenia się serka. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną magi. Nalej do miseczek i posyp koperkiem. Podawaj na ciepło.
Wszystkie składniki na klopsiki wymieszaj razem na jednolitą masę. Uformuj kuleczki wielkości ok 2,5 cm i usmaż na głębokim oleju. Po usmażeniu wyjmij kuleczki na papierowy ręcznik. Kuleczki na przemian z różyczkami brokułu nabij na patyczki z szaszłyków i połóż na miseczce z zupą. Podawaj na ciepło.