Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna i aromatyczna zupa o intensywnej barwie i mocno warzywna.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 213
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 130
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4245
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 213
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 130
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4245
Składniki
Buraki upiec w piekarniku lub kupić gotowe gotowane w sklepie. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, pora, selera, obrać , pokroić, umieścić w garnku. Zalać wodą, dodać liść laurowy , ziele angielskie , doprawić solą, gotować 20 minut.
Gdy gotuje się zupa buraki pokroić, dodać do gotującej się zupy, wlać przecier pomidorowy, bulion, doprawić papryką i całość gotować 10 minut. Zdjąć z ognia wyjąć liść laurowy, ziele angielskie, zblendować.
Dodać sok z cytryny, doprawić pieprzem i gotować 2 minuty. Podawać z kleksami śmietany, grzankami lub groszkiem ptysiowym.