Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna i aromatyczna zupa o intensywnej barwie i mocno warzywna.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Buraki upiec w piekarniku lub kupić gotowe gotowane w sklepie. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, pora, selera, obrać , pokroić, umieścić w garnku. Zalać wodą, dodać liść laurowy , ziele angielskie , doprawić solą, gotować 20 minut.
Gdy gotuje się zupa buraki pokroić, dodać do gotującej się zupy, wlać przecier pomidorowy, bulion, doprawić papryką i całość gotować 10 minut. Zdjąć z ognia wyjąć liść laurowy, ziele angielskie, zblendować.
Dodać sok z cytryny, doprawić pieprzem i gotować 2 minuty. Podawać z kleksami śmietany, grzankami lub groszkiem ptysiowym.