Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna i aromatyczna zupa o intensywnej barwie i mocno warzywna.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 903
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 903
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Składniki
Buraki upiec w piekarniku lub kupić gotowe gotowane w sklepie. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, pora, selera, obrać , pokroić, umieścić w garnku. Zalać wodą, dodać liść laurowy , ziele angielskie , doprawić solą, gotować 20 minut.
Gdy gotuje się zupa buraki pokroić, dodać do gotującej się zupy, wlać przecier pomidorowy, bulion, doprawić papryką i całość gotować 10 minut. Zdjąć z ognia wyjąć liść laurowy, ziele angielskie, zblendować.
Dodać sok z cytryny, doprawić pieprzem i gotować 2 minuty. Podawać z kleksami śmietany, grzankami lub groszkiem ptysiowym.