Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna i aromatyczna zupa o intensywnej barwie i mocno warzywna.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Buraki upiec w piekarniku lub kupić gotowe gotowane w sklepie. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, pora, selera, obrać , pokroić, umieścić w garnku. Zalać wodą, dodać liść laurowy , ziele angielskie , doprawić solą, gotować 20 minut.
Gdy gotuje się zupa buraki pokroić, dodać do gotującej się zupy, wlać przecier pomidorowy, bulion, doprawić papryką i całość gotować 10 minut. Zdjąć z ognia wyjąć liść laurowy, ziele angielskie, zblendować.
Dodać sok z cytryny, doprawić pieprzem i gotować 2 minuty. Podawać z kleksami śmietany, grzankami lub groszkiem ptysiowym.