Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kilku zaledwie składników można wyczarować rewelacyjną w smaku zupę. Słodkie buraki i kwaśne jabłka to połączenie idealne. Pyszna, kremowa i sycąca
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 893
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1084
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 265
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2817
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 893
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1084
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 265
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2817
Składniki
Warzywa dokładnie oczyść i obierz. Włóż do garnka. Zalej 2 litrami wody. Dodaj pęczek natki pietruszki (zwinięty nitką). Zagotuj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, czosnek pokrój w plasterki. Cebulę i czosnek zeszklij na oliwie. Dodaj do wywaru. Gotuj przez ok. 45 minut. Wyjmij warzywa z wywaru. Buraki pokrój w plastry lub kostkę. Jabłka obierz i pokrój w plasterki. Buraki i jabłka dodaj do wywaru. Dopraw sokiem z cytryny. Gotuj do czasu aż jabłka staną się miękkie. Zblenduj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na ciepło z łyżką twarożku. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki.