Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kilku zaledwie składników można wyczarować rewelacyjną w smaku zupę. Słodkie buraki i kwaśne jabłka to połączenie idealne. Pyszna, kremowa i sycąca
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5399
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 779
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3745
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 489
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2514
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5399
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 779
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3745
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 489
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2514
Składniki
Warzywa dokładnie oczyść i obierz. Włóż do garnka. Zalej 2 litrami wody. Dodaj pęczek natki pietruszki (zwinięty nitką). Zagotuj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, czosnek pokrój w plasterki. Cebulę i czosnek zeszklij na oliwie. Dodaj do wywaru. Gotuj przez ok. 45 minut. Wyjmij warzywa z wywaru. Buraki pokrój w plastry lub kostkę. Jabłka obierz i pokrój w plasterki. Buraki i jabłka dodaj do wywaru. Dopraw sokiem z cytryny. Gotuj do czasu aż jabłka staną się miękkie. Zblenduj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na ciepło z łyżką twarożku. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki.