Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa jak każda ma swój niepowtarzalny smak. U mnie zupa krem. Polecam.
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105438
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 24
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105438
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 24
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Podduszamy na maśle, aż będzie miękka i przezroczysta. Nie rumienimy, gdyż w tym czasie zaczyna ustalać się smak. Dodajemy tymianek i listek laurowy. Dusimy na małym ogniu ok. 30 minut. Następnie zwiększamy ogień, by kolor cebuli stał się złotobrązowy. Wlewamy wino. Mieszamy, a gdy płyn odparuje, wlewamy gorący wywar warzywny. Zupę gotujemy na małym ogniu mniej więcej ok. 15 minut, Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Na wierzch ścieramy ser i tak zostawiamy. Sam się ładnie rozpuści w gorącym. Z bułki robimy grzanki. Kromki smarujemy z obu stron masłem i zrumieniamy w tosterze. Zupę podajemy na gorąco z grzankami i posypaną szczypiorkiem.