Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa jak każda ma swój niepowtarzalny smak. U mnie zupa krem. Polecam.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2107
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 645
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2107
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 645
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Podduszamy na maśle, aż będzie miękka i przezroczysta. Nie rumienimy, gdyż w tym czasie zaczyna ustalać się smak. Dodajemy tymianek i listek laurowy. Dusimy na małym ogniu ok. 30 minut. Następnie zwiększamy ogień, by kolor cebuli stał się złotobrązowy. Wlewamy wino. Mieszamy, a gdy płyn odparuje, wlewamy gorący wywar warzywny. Zupę gotujemy na małym ogniu mniej więcej ok. 15 minut, Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Na wierzch ścieramy ser i tak zostawiamy. Sam się ładnie rozpuści w gorącym. Z bułki robimy grzanki. Kromki smarujemy z obu stron masłem i zrumieniamy w tosterze. Zupę podajemy na gorąco z grzankami i posypaną szczypiorkiem.