Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie ochotę na zupę, ale w lodówce brakuje warzyw? Skorzystajcie z przepisu na krem z cebuli. Do przygotowania tej zupy będziecie potrzebowali jedynie cebuli i ziemniaków. Do tego odrobina serka śmietankowego, czosnku oraz przypraw i obiad gotowy!
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 134
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 34
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 141
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 532
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4833
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 134
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 34
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 141
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 532
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4833
Składniki
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kroimy w piórka i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Składniki dusimy pod przykryciem przez 3-4 minuty.
Po tym czasie składniki zalewamy bulionem i doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotujemy do miękkości.
Zupę cebulową miksujemy na gładki krem. Następnie dodajemy do niego serek śmietankowy. Składniki mieszamy.
Krem z cebuli podajemy z chipsami z boczku, grzankami lub groszkiem ptysiowym.