Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie ochotę na zupę, ale w lodówce brakuje warzyw? Skorzystajcie z przepisu na krem z cebuli. Do przygotowania tej zupy będziecie potrzebowali jedynie cebuli i ziemniaków. Do tego odrobina serka śmietankowego, czosnku oraz przypraw i obiad gotowy!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35673
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35673
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kroimy w piórka i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Składniki dusimy pod przykryciem przez 3-4 minuty.
Po tym czasie składniki zalewamy bulionem i doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotujemy do miękkości.
Zupę cebulową miksujemy na gładki krem. Następnie dodajemy do niego serek śmietankowy. Składniki mieszamy.
Krem z cebuli podajemy z chipsami z boczku, grzankami lub groszkiem ptysiowym.