Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa kremowa z cukinii to idealna propozycja dla każdego, kto lubi dobrą, letnią kuchnie. Zupa z cukinii to jedna z najbardziej znanych i popularnych letnich potraw. Często podawana w okresie letnim. Wersją tego przepisu w formie kremu jest nie do ocenienia. Niezwykle lekka pożywna i sycąca z dodatkiem fety i mascarpone. Serdecznie polecam.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 84
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 39
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 84
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 39
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej:) Zachęcam również do subskrybowania mojego kanału Gotuj z klasą na Youtube Składniki: -1kg cukini w kostkę -200g cebuli w kostkę -50g czosnku -200g ugotowanych ziemniaków -łyżeczka kminku i kolendry -250ml śmietanki -500ml bulionu warzywnego -100g sera feta -1 łyżkę mascarpone -20g pietruszki -sok z 0,5 cytryny Przepis: - Czosnek, cebulę i ziemniaki smażymy w rondlu. Osobno zesmażamy cukinię pokrojoną w kostkę na patelni aby nabrała koloru a następnie dodajemy do rondla z resztą składników. -Dodajemy kminek i kolendrę a następnie zalewamy śmietanką i bulionem warzywnym. -Gotujemy 15 min. - Po ugotowaniu dodajemy ser feta, mascarpone, pietruszkę oraz sok z cytryny. - Dodajemy sól i pieprz do smaku. -Całość miksujemy na krem - Podajemy z grzankami albo z naszymi ukubionymi dodatkami:)