Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aksamitna, maślana i baaardzo cukiniowa
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Cukinie należy umyc, przekroic i wyjąc nasiona. Następnie pokroic w kostkę. Ziemniaki obrac, pokroic w kostkę. Warzywa zalac zimną wodą, tak by tylko je przykrywała. Zagotowac i dodac kostkę rosołową oraz czosnek, trochę soli i pieprzu. Gotowac do tego momentu, aż warzywa się rozpadną. Następnie zupę zmiksowac, dodac masło. Jeszcze raz (jesli jest taka koniecznośc) doprawic solą i pieprzem. Zupę podawac z kleksem śmietany oraz posiekanym szczypiorkiem.