Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aksamitna, maślana i baaardzo cukiniowa
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 79
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31238
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 79
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31238
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Składniki
Cukinie należy umyc, przekroic i wyjąc nasiona. Następnie pokroic w kostkę. Ziemniaki obrac, pokroic w kostkę. Warzywa zalac zimną wodą, tak by tylko je przykrywała. Zagotowac i dodac kostkę rosołową oraz czosnek, trochę soli i pieprzu. Gotowac do tego momentu, aż warzywa się rozpadną. Następnie zupę zmiksowac, dodac masło. Jeszcze raz (jesli jest taka koniecznośc) doprawic solą i pieprzem. Zupę podawac z kleksem śmietany oraz posiekanym szczypiorkiem.