Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aksamitna, maślana i baaardzo cukiniowa
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182158
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 288
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182158
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 288
Składniki
Cukinie należy umyc, przekroic i wyjąc nasiona. Następnie pokroic w kostkę. Ziemniaki obrac, pokroic w kostkę. Warzywa zalac zimną wodą, tak by tylko je przykrywała. Zagotowac i dodac kostkę rosołową oraz czosnek, trochę soli i pieprzu. Gotowac do tego momentu, aż warzywa się rozpadną. Następnie zupę zmiksowac, dodac masło. Jeszcze raz (jesli jest taka koniecznośc) doprawic solą i pieprzem. Zupę podawac z kleksem śmietany oraz posiekanym szczypiorkiem.