Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupa krem z czerwonej soczewicy z pomidorami.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3956
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3956
Składniki
Ziemniaki i marchew obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w piórka, czosnek zmiażdżyć. Soczewicę opłukać, osączyć. Bulion doprowadzić do wrzenia, wrzucić do niego ziemniaki i marchew. Gotować na małym ogniu do miękkości (około 20 minut). W tym czasie rozgrzać w wysokim garnku oliwę, zeszklić w nim cebulę i czosnek, wsypać wszystkie przyprawy i mieszając, smażyć ok 2 minut -aż zacznie wydobywać się z nich silny aromat. Dodać soczewice i mieszając, smażyć ok 2 minut. Dodać pokrojone pomidory, wymieszać, dusić pod przykryciem ok 20 minut (co jakiś czas mieszając ewentualnie podlać bulionem). Brokuł opłukać, podzielić na małe różyczki. Do garnka z soczewicą wlać bulion z warzywami, wymieszać, dodać różyczki brokuła i gotować jeszcze 3-4 minuty. Gotową zupę zmiksować i doprawić do smaku.