Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z buraka, pomidorów i papryki. Pyszna i bardzo zdrowa zupa. Buraki zawierają mnóstwo witamin i minerałów, warto włączyć je do codziennej diety.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 76
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5618
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6840
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 76
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5618
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6840
Składniki
Buraki obieramy i kroimy na nieduże kawałki. Im mniejsze kawałki, tym szybciej zupa będzie gotowa. Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki. Paprykę kroimy na kawałki. Paprykę możemy obrać (nie będzie wtedy skórek w zupie), ale nie jest to konieczne. Na oleju przesmażamy cebulę, buraki i paprykę przez kilka minut. Dolewamy bulion i pomidory z puszki i gotujemy, aż buraki nie będą miękkie. Przy małych kawałkach powinno to trwać około 30 minut. Zupę blendujemy, doprawiamy i gotujemy jeszcze 5 minut. Proponuję podawać zupę z paluchami szpinakowymi z mojego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-przekaski/przepis-paluchy-ze-szpinakiem-i-czarnym-sezamem,186208,sprytnachochla.html Pasują idealnie!