Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny rosół gości na naszych stołach dosyć często. Dziś postanowiłam zrobić z niego krem, czyli bardziej treściwa wersję. Mój sposób na rosół - żeby miał smak i właściwości: trzeba użyć dobrego kurczaka (zagrodowy, z wolnego wybiegu) i dużo włoszczyzny oraz zieleniny. Potrzeba również cierpliwości, gdyż powinien się długo gotować.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2053
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3219
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1273
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2030
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2053
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3219
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1273
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2030
Składniki
1. Do zimnej wody wrzucić kurczaka i obrane serca. 2. Dołożyć marchew, seler, liście selera, liść lubczyka, przyprawę do zupy, curry, sól. 3. Gotuję 1 godzinę na wolnym ogniu. 4. Wyjmuję serca i liście (lubczyk, seler i.t.p.) 5. Obieram kurczaka (nogi)
6. W rosole zostawiam włoszczyznę i dodaję mięso z kurczaka. Wszystko miksuje blenderem.
7. Po zmiksowaniu na krem wkładam serca.
8. Podaję z groszkiem ptysiowym i posypuję natką pietruszki.