Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny rosół gości na naszych stołach dosyć często. Dziś postanowiłam zrobić z niego krem, czyli bardziej treściwa wersję. Mój sposób na rosół - żeby miał smak i właściwości: trzeba użyć dobrego kurczaka (zagrodowy, z wolnego wybiegu) i dużo włoszczyzny oraz zieleniny. Potrzeba również cierpliwości, gdyż powinien się długo gotować.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Składniki
1. Do zimnej wody wrzucić kurczaka i obrane serca. 2. Dołożyć marchew, seler, liście selera, liść lubczyka, przyprawę do zupy, curry, sól. 3. Gotuję 1 godzinę na wolnym ogniu. 4. Wyjmuję serca i liście (lubczyk, seler i.t.p.) 5. Obieram kurczaka (nogi)
6. W rosole zostawiam włoszczyznę i dodaję mięso z kurczaka. Wszystko miksuje blenderem.
7. Po zmiksowaniu na krem wkładam serca.
8. Podaję z groszkiem ptysiowym i posypuję natką pietruszki.