Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny rosół gości na naszych stołach dosyć często. Dziś postanowiłam zrobić z niego krem, czyli bardziej treściwa wersję. Mój sposób na rosół - żeby miał smak i właściwości: trzeba użyć dobrego kurczaka (zagrodowy, z wolnego wybiegu) i dużo włoszczyzny oraz zieleniny. Potrzeba również cierpliwości, gdyż powinien się długo gotować.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 560
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2049
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 150
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 213
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 560
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2049
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 150
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 213
Składniki
1. Do zimnej wody wrzucić kurczaka i obrane serca. 2. Dołożyć marchew, seler, liście selera, liść lubczyka, przyprawę do zupy, curry, sól. 3. Gotuję 1 godzinę na wolnym ogniu. 4. Wyjmuję serca i liście (lubczyk, seler i.t.p.) 5. Obieram kurczaka (nogi)
6. W rosole zostawiam włoszczyznę i dodaję mięso z kurczaka. Wszystko miksuje blenderem.
7. Po zmiksowaniu na krem wkładam serca.
8. Podaję z groszkiem ptysiowym i posypuję natką pietruszki.