Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często korzystamy z sezonowych przysmaków. Jesiennie, nie monotonnie, aromatycznie...
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 593
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 162
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 593
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 162
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Składniki
Dynię obieramy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy dynię, i dusimy pod przykryciem do miękkości (20-25 min, pod przykryciem). Następnie zalewamy gorącym bulionem, dodajemy serki i często mieszając gotujemy kilka minut. Zupę zestawiamy z ognia i miksujemy na gładki krem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podajemy z lanymi kluskami.