Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często korzystamy z sezonowych przysmaków. Jesiennie, nie monotonnie, aromatycznie...
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 107
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 165
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 165
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 129
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 107
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 165
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 165
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 129
Składniki
Dynię obieramy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy dynię, i dusimy pod przykryciem do miękkości (20-25 min, pod przykryciem). Następnie zalewamy gorącym bulionem, dodajemy serki i często mieszając gotujemy kilka minut. Zupę zestawiamy z ognia i miksujemy na gładki krem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podajemy z lanymi kluskami.