Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynię i rozgrzewające się zaczyna. Więc dzisiaj pyszna zupa krem z grzankami.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 486
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1700
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 125
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 486
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1700
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 125
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Składniki
ZUPA: Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć w garnku na maśle. Dynię, ziemniaki oraz marchewkę obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać do podsmażonej cebuli wraz z imbirem. Smażyć 5 minut. Zalać bulionem i gotować około 20 minut do miękkości warzyw. Wszystko zblendować i doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Śmietanę zahartować z 4 łyżkami gorącej wody i dodać do zupy. Wymieszać. Podawać z grzankami.
GRZANKI Chleb pokroić małą kosteczkę i suszyć na patelni na bardzo małym ogniu. Gdy grzanki będą już miały złoto-brązowy kolor dodać troszkę masła, posypać ziołami prowansalskimi i wymieszać. Suszyć jeszcze chwilkę.