Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynię i rozgrzewające się zaczyna. Więc dzisiaj pyszna zupa krem z grzankami.
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 51
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43373
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 176
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 612
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 51
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43373
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 176
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 612
Składniki
ZUPA: Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć w garnku na maśle. Dynię, ziemniaki oraz marchewkę obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać do podsmażonej cebuli wraz z imbirem. Smażyć 5 minut. Zalać bulionem i gotować około 20 minut do miękkości warzyw. Wszystko zblendować i doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Śmietanę zahartować z 4 łyżkami gorącej wody i dodać do zupy. Wymieszać. Podawać z grzankami.
GRZANKI Chleb pokroić małą kosteczkę i suszyć na patelni na bardzo małym ogniu. Gdy grzanki będą już miały złoto-brązowy kolor dodać troszkę masła, posypać ziołami prowansalskimi i wymieszać. Suszyć jeszcze chwilkę.