Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynię i rozgrzewające się zaczyna. Więc dzisiaj pyszna zupa krem z grzankami.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3951
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6787
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3951
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6787
Składniki
ZUPA: Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć w garnku na maśle. Dynię, ziemniaki oraz marchewkę obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać do podsmażonej cebuli wraz z imbirem. Smażyć 5 minut. Zalać bulionem i gotować około 20 minut do miękkości warzyw. Wszystko zblendować i doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Śmietanę zahartować z 4 łyżkami gorącej wody i dodać do zupy. Wymieszać. Podawać z grzankami.
GRZANKI Chleb pokroić małą kosteczkę i suszyć na patelni na bardzo małym ogniu. Gdy grzanki będą już miały złoto-brązowy kolor dodać troszkę masła, posypać ziołami prowansalskimi i wymieszać. Suszyć jeszcze chwilkę.