Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i rozgrzewająca zupa z dodatkiem kukurydzy oraz serka pleśniowego idealna na jesienną porę,
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 778
Makaron po sycylijsku to prawdziwa uczta inspirowana wulkanicznym krajobrazem...
Odsłon: 2590
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 326
Pyszna i kremowa zupka z brukselką,zaskoczy was smakiem To taka inn alterna...
Odsłon: 85
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 778
Makaron po sycylijsku to prawdziwa uczta inspirowana wulkanicznym krajobrazem...
Odsłon: 2590
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 326
Pyszna i kremowa zupka z brukselką,zaskoczy was smakiem To taka inn alterna...
Odsłon: 85
Składniki
Dynię obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. W garnku rozgrzać oliwę dodać dynię, seler, cebulę oraz czosnek. Podsmażyć ok min od czasu do czasu mieszając. Wlać bulion i gotować 20 minut do miękkości warzyw. Dodać kukurydzę i doprowadzić do wrzenia. Do zupy dodać śmietanę i 50g sera. Zblendować na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotowy krem nalać na talerz, dodać pokruszony ser. Smacznego.