Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i rozgrzewająca zupa z dodatkiem kukurydzy oraz serka pleśniowego idealna na jesienną porę,
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 338
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15119
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3066
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 338
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15119
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3066
Składniki
Dynię obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. W garnku rozgrzać oliwę dodać dynię, seler, cebulę oraz czosnek. Podsmażyć ok min od czasu do czasu mieszając. Wlać bulion i gotować 20 minut do miękkości warzyw. Dodać kukurydzę i doprowadzić do wrzenia. Do zupy dodać śmietanę i 50g sera. Zblendować na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotowy krem nalać na talerz, dodać pokruszony ser. Smacznego.