Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i rozgrzewająca zupa z dodatkiem kukurydzy oraz serka pleśniowego idealna na jesienną porę,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 124
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 752
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 124
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 752
Składniki
Dynię obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. W garnku rozgrzać oliwę dodać dynię, seler, cebulę oraz czosnek. Podsmażyć ok min od czasu do czasu mieszając. Wlać bulion i gotować 20 minut do miękkości warzyw. Dodać kukurydzę i doprowadzić do wrzenia. Do zupy dodać śmietanę i 50g sera. Zblendować na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotowy krem nalać na talerz, dodać pokruszony ser. Smacznego.