Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jesienna zupa z dyni , pyszności .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5242
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11653
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5040
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5242
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11653
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5040
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
Warzywa ( oprócz dyni ) obieramy i wkładamy do garnka , dolewamy zimnej wody i dokładamy vegetę natur oraz liść laurowy , pieprz czarny , ziele angielskie , zagotować i gotować około 3 godzinki na mały ogniu około 30 minut przed końcem dodajemy natkę pietruszki i selera . Gotowy rosół przecedzamy przez sitko .
W tym samym czasie dynie kroimy na kawałki , wydrążamy i pieczemy w piekarniku na 200 ° C przez około 40 minut z termo obiegiem . Upieczoną dynie obieramy ze skóry i dodamy do rosołu . Miksujemy i zagotujemy . Na sam koniec dodajemy rozmieszany w zimnej wodzie serki topione i doprawiamy do smaku i ponownie zagotujemy .