Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jesienna zupa z dyni , pyszności .
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 908
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 908
Składniki
Warzywa ( oprócz dyni ) obieramy i wkładamy do garnka , dolewamy zimnej wody i dokładamy vegetę natur oraz liść laurowy , pieprz czarny , ziele angielskie , zagotować i gotować około 3 godzinki na mały ogniu około 30 minut przed końcem dodajemy natkę pietruszki i selera . Gotowy rosół przecedzamy przez sitko .
W tym samym czasie dynie kroimy na kawałki , wydrążamy i pieczemy w piekarniku na 200 ° C przez około 40 minut z termo obiegiem . Upieczoną dynie obieramy ze skóry i dodamy do rosołu . Miksujemy i zagotujemy . Na sam koniec dodajemy rozmieszany w zimnej wodzie serki topione i doprawiamy do smaku i ponownie zagotujemy .