Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Chrupiący spód z bezglutenowych ciasteczek, delikatny sernik i słodki krem da...
Odsłon: 540
Wśród starych zapisków w przepiśniku babci odnalazłam przepis na jej popisową...
Odsłon: 952
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 356
Chrupiący spód z bezglutenowych ciasteczek, delikatny sernik i słodki krem da...
Odsłon: 540
Wśród starych zapisków w przepiśniku babci odnalazłam przepis na jej popisową...
Odsłon: 952
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 356
Składniki
Nagrzać piekarnik na 200°C, blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie warzywa umyć i obrać, papryki można nie obierać. Wyłożyć warzywa na blaszkę, polać je olejem i piec aż zmiękną i się mocno zarumienią. Czosnek, cebulę i paprykę można wyciągnąć wcześniej żeby ich zbytnio nie spalić. Następnie przełożyć do garnka, dołożyć 2 duże łyżeczki przecieru pomidorowego i dolać szklankę lub dwie bulionu lub rosołu. Zblendować wszystko i dodawać bulion aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przyprawić do smaku, można też dodać więcej przecieru pomidorowego.