Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 30
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 800
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2099
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4098
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 30
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 800
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2099
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4098
Składniki
Nagrzać piekarnik na 200°C, blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie warzywa umyć i obrać, papryki można nie obierać. Wyłożyć warzywa na blaszkę, polać je olejem i piec aż zmiękną i się mocno zarumienią. Czosnek, cebulę i paprykę można wyciągnąć wcześniej żeby ich zbytnio nie spalić. Następnie przełożyć do garnka, dołożyć 2 duże łyżeczki przecieru pomidorowego i dolać szklankę lub dwie bulionu lub rosołu. Zblendować wszystko i dodawać bulion aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przyprawić do smaku, można też dodać więcej przecieru pomidorowego.