Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna, kremowa, łagodna, a cytryna i imbir podbijają jej smaku.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7299
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2751
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20289
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7299
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2751
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20289
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Składniki
Dynię myjemy, przekrajamy na pół, oczyszczamy z pestek i włókien, obieramy i kroimy w kostkę. Marchewki, ziemniaki, cebulę obieramy, myjemy i również kroimy w kostke. Wszystko wraz zczosnkiem przekładamy do odpowiedniej wielkości garnka, zalewamy bulionem wołowym, zmniejszamy moc palnika i gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw. Zupę miksujemy blenderem na krem. Doprawiamy sokiem z cytryny, imbirem, solą, pieprzem, gałką muszkatałową i szczyptą cukru. Dodajemy kleks kwaśnej śmietany i podajemy z posypanymi, uprażonymi ziarnami dyni.