Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna, kremowa, łagodna, a cytryna i imbir podbijają jej smaku.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 836
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 811
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 464
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 836
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 811
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 464
Składniki
Dynię myjemy, przekrajamy na pół, oczyszczamy z pestek i włókien, obieramy i kroimy w kostkę. Marchewki, ziemniaki, cebulę obieramy, myjemy i również kroimy w kostke. Wszystko wraz zczosnkiem przekładamy do odpowiedniej wielkości garnka, zalewamy bulionem wołowym, zmniejszamy moc palnika i gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw. Zupę miksujemy blenderem na krem. Doprawiamy sokiem z cytryny, imbirem, solą, pieprzem, gałką muszkatałową i szczyptą cukru. Dodajemy kleks kwaśnej śmietany i podajemy z posypanymi, uprażonymi ziarnami dyni.