Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa jarska z warzyw z przydomowego ogródka.
Makaron z mięsem i dynią to idealne połączenie na jesienne dni. Esencjonalny...
Odsłon: 1263
smaczna pieczeń na niedzielny obiad.
Odsłon: 107
Zupa grzybowa z tymiankiem jest niezwykle aromatyczna, rozgrzewająca i pełna...
Odsłon: 1106
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 100
Makaron z mięsem i dynią to idealne połączenie na jesienne dni. Esencjonalny...
Odsłon: 1263
smaczna pieczeń na niedzielny obiad.
Odsłon: 107
Zupa grzybowa z tymiankiem jest niezwykle aromatyczna, rozgrzewająca i pełna...
Odsłon: 1106
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 100
Składniki
Dynię obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne. Warzywa kroimy w grube kawałki. Dusimy na maśle, warzywa powinny się lekko zrumienić. Dodajemy przyprawy i dolewamy 1,5 litra wody. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Zupę miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kolorową marchewkę kroimy w cienkie plasterki za pomocą mandoliny. Skrapiamy sokiem z cytryny, olejem i miodem. Posypujemy solą i koperkiem. Mieszamy odstawiamy na 15 minut. Zupę podajemy posypaną sałatką z kolorowej marchewki i groszkiem ptysiowym.