Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa jarska z warzyw z przydomowego ogródka.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 194
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 86
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 194
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 86
Składniki
Dynię obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne. Warzywa kroimy w grube kawałki. Dusimy na maśle, warzywa powinny się lekko zrumienić. Dodajemy przyprawy i dolewamy 1,5 litra wody. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Zupę miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kolorową marchewkę kroimy w cienkie plasterki za pomocą mandoliny. Skrapiamy sokiem z cytryny, olejem i miodem. Posypujemy solą i koperkiem. Mieszamy odstawiamy na 15 minut. Zupę podajemy posypaną sałatką z kolorowej marchewki i groszkiem ptysiowym.