Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa jarska z warzyw z przydomowego ogródka.
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 2650
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 948
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7871
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 211
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 187
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 2650
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 948
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7871
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 211
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 187
Składniki
Dynię obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne. Warzywa kroimy w grube kawałki. Dusimy na maśle, warzywa powinny się lekko zrumienić. Dodajemy przyprawy i dolewamy 1,5 litra wody. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Zupę miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kolorową marchewkę kroimy w cienkie plasterki za pomocą mandoliny. Skrapiamy sokiem z cytryny, olejem i miodem. Posypujemy solą i koperkiem. Mieszamy odstawiamy na 15 minut. Zupę podajemy posypaną sałatką z kolorowej marchewki i groszkiem ptysiowym.