Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa jarska z warzyw z przydomowego ogródka.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 110
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3678
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 151
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 872
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 110
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3678
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 151
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 872
Składniki
Dynię obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne. Warzywa kroimy w grube kawałki. Dusimy na maśle, warzywa powinny się lekko zrumienić. Dodajemy przyprawy i dolewamy 1,5 litra wody. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Zupę miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kolorową marchewkę kroimy w cienkie plasterki za pomocą mandoliny. Skrapiamy sokiem z cytryny, olejem i miodem. Posypujemy solą i koperkiem. Mieszamy odstawiamy na 15 minut. Zupę podajemy posypaną sałatką z kolorowej marchewki i groszkiem ptysiowym.