Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna jesienna zupa krem z pieczonej dyni i marchewki z dodatkiem soku ze słodkiej pomarańczy.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8668
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7260
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4965
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327926
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8668
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7260
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4965
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327926
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. Dynię i marchewki kroimy na mniejsze kawałki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy ok. 20-25 min, aż warzywa będą miękkie. Po wystudzeniu zdejmujemy z nich skórę. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem warzywnym. Dodajemy przyprawy. Przykrywamy i gotujemy ok. 10 min. Gotową zupę miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy zabieloną mleczkiem kokosowym.