Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna jesienna zupa krem z pieczonej dyni i marchewki z dodatkiem soku ze słodkiej pomarańczy.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 954
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 301
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 418
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 272
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 954
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 301
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 418
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 272
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. Dynię i marchewki kroimy na mniejsze kawałki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy ok. 20-25 min, aż warzywa będą miękkie. Po wystudzeniu zdejmujemy z nich skórę. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem warzywnym. Dodajemy przyprawy. Przykrywamy i gotujemy ok. 10 min. Gotową zupę miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy zabieloną mleczkiem kokosowym.