Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna jesienna zupa krem z pieczonej dyni i marchewki z dodatkiem soku ze słodkiej pomarańczy.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3974
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19983
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3113
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4385
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3974
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19983
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3113
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4385
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. Dynię i marchewki kroimy na mniejsze kawałki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy ok. 20-25 min, aż warzywa będą miękkie. Po wystudzeniu zdejmujemy z nich skórę. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem warzywnym. Dodajemy przyprawy. Przykrywamy i gotujemy ok. 10 min. Gotową zupę miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy zabieloną mleczkiem kokosowym.