Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa idealna na zimne dni. Dobrze doprawiona i z dodatkiem zdrowych ziaren.
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 114
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 176
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 171
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 133
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 114
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 176
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 171
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 133
Składniki
Dynię, ziemniaki, paprykę i papryczkę kroimy w kostkę, cebulę w piórka, czosnek w plasterki. Wszystkie warzywa smażymy na oleju często mieszając, aż lekko się zarumienią. Zalewamy pomidorami z puszki i szklanką wody. Dodajemy pastę paprykową i przyprawy. Gotujemy na niedużym ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. W razie potrzeby dolewamy trochę wody. Zupę miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gorącą zupę podajemy z makaronem, przed posypaną pestkami dyni i siemieniem lnianym.