Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa idealna na zimne dni. Dobrze doprawiona i z dodatkiem zdrowych ziaren.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 69
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 87
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 179
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 69
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 87
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 179
Składniki
Dynię, ziemniaki, paprykę i papryczkę kroimy w kostkę, cebulę w piórka, czosnek w plasterki. Wszystkie warzywa smażymy na oleju często mieszając, aż lekko się zarumienią. Zalewamy pomidorami z puszki i szklanką wody. Dodajemy pastę paprykową i przyprawy. Gotujemy na niedużym ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. W razie potrzeby dolewamy trochę wody. Zupę miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gorącą zupę podajemy z makaronem, przed posypaną pestkami dyni i siemieniem lnianym.